torsdag 4 oktober 2012

Asså ni måste testa detta!


Jag är ett stört (störtstort) fan av halv åtta hos mig och häromdagen testade jag potatiskakan som de gjorde i programmet. Det blev verkligen annorlunda ocg bra mycket roligare än klyftpotatis =) Dessutom blev den som en stor limpa så man fick skära skivor och steka upp... Ja men ni hör ju - überfestligt!!!

Testa!




Potatiskaka

3 paket bacon12 rivna potatisar200g riven parmesan (jag körde "vanlig" riven ost)1 msk maizena2 msk hackad basilika2 msk hackad timjan1 tsk salt3 krm peppar
Gör så här

1.Sätt ugnen på 200 grader. Klä in en brödform i bacon.
2. Låt det hänga ut över sidorna så att det räcker till att täcka potatisen med.
3. Riv både potatis och ost grovt på ett rivjärn. Blanda potatis, ost, maizena, basilika och timjan i en skål. Smaka av med salt och peppar, häll blandningen i brödformen.
4. Pressa ihop och vik över baconet.
5. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och placera något tungt ugnståligt ovanpå så att potatiskakan gräddas under press.
6. Grädda i 60 minuter och låt sedan svalna minst två timmar.
7. Skär kakan i 2 cm tjocka skivor som steks i lite smör i en grillpanna precis före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar