Det här med vin, det är en vetenskap... En hel jävla vetenskap!
Jag gillar vin, men i ärlighetens namn kan jag absolut ingenting om det. Jag skulle så gärna vilja sitta på en restaurang där kyparen häller upp ett smakprov. Jag smakar lite och tittar sedan med arg blick, skickar ut kyparen med en varning att han aldrig, ALDRIG får servera ett så dåligt vin igen. Det kommer aldrig att ske. I själva verket smakar jag, flackar lite med blicken och stirrar nervöst fram ett "ehhh ja det var gott". Jag vet inte hur det ska smaka! Hur ska det smaka för att jag ska få skicka ut det. Han kunde servera mig ett sempervin och jag skulle fortfarande "ehh ja gott". Jag vill lära mig men jag har nog inte smaklökar för det. Herregud jag tittar ju fortfarande på procenten när jag köper vin, vuxenpoäng? Nej.Eller jag tittar inte BARA på procenten... jag tittar på etiketten också, faktiskt.
Jag vet att "jordig" anses fint i vin... Varför? När är jordig smak gott? Liksom stall, tvål, krita, läder, svettig häst... Ja det är bara lite av vad jag hittade på aftonbladets vinrecension. Vem vill ha en ton av svettig häst och tvål i munnen? Inte kul.
Vad som däremot är roligt är att be systembolagets personal om råd. Det är perfekt såhär i sommartider när de har vikarier som inte kan något men som ändå behöver ge ett råd. Det gäller att ställa riktigt konstiga frågor... Jag menar de borde faktiskt få jobba lite eftersom alkoholskatten är så jäkla hög. Saker vi kan fråga är, är ni med mig?
1. Min brors hund kommer på besök, vad rekommenderar du?
2. Du jag letar efter ett vin, inte ett sånt sällskapsvin utan har du något jag kan dricka i min ensamhet... Ett ensamt vin?
3. Vad passar till pizzakanter? Rött? Vitt?
4. Jag tänkte göra rosé. Vilket rött och vilket vitt vin rekommenderar du?
5. Jag ska använda de här fem vinerna till en finare middag. Vad ska vi äta till vinerna, vad passar?
Åhh snälla ska vi köra? In på systemet och fråga =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar